RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Siska

2008.02.10. 05:10 :: Rap.Blog.hu

Siska egy igazi paraszt. Mindkét értelemben. Az egyik, hogy bunkó, idióta, a másik, hogy paraszt. Az a kapás-szalmaszálas. Kezdetben vala Bloosebroavaz tag, aztán a Bloosebroavaz menjen a kurva anyjába, aztán Nightchild tagság, aztán a Nightchild menjen a kurva anyjába, majd visszapártolás a Bloose-hoz, mert a Bloose mégse menjen a kurva anyjába. Utálom az ilyen görény érdekembereket.
 
Amikor Siska kivált a Nightchild-ból, FankaDeli igencsak részletesen megírta oldalán, hogy milyen ember valójában a Sziszi. (Ez a név is... mint valami homokos...) A hip-hop bulvárosításával, melyhez Fanka nagymértékben hozzá szokott járulni, nem értek egyet, de ebben a szituációban nagyon is hasznosnak tartottam, hogy Feri "kiteregetett". Sajnos utólag moderálta magát, és törölte az írottakat: "Siska Finuccsival folytatott hosszas telefonbeszélgetésem során megkért, hogy vegyem le a róla szóló részt és idézem "nem marad adósom". Kérésének eleget teszek a régi idők és szebb pillanatok emlékére." Itt hibázott Fanka hatalmasat, ugyanis Szilveszter alantas módon nem tartotta be a szavát. Csak ez után kapcsolt rá, és kezdett igazi parasztként viselkedni.
 
Kár, hogy nem maradtak fent, vagy nem kerültek vissza azok a bizonyos írások. A rajongóknak roppant mód tetszik, ha a Siska szitkozódik. "Jaj, mert hát ő ilyen, így kell szeretni." Pedig ha több emberhez jutott volna el... Sajnos nem emlékszem már mindenre, de pár dolgot felidéznék Feri naplójából, hogy azok a fan-ok, akik lemaradtak, meg tudják, mégis kiért rajonganak, amikor éltetik a parasztot.
 
Siska az -
 
- aki a stúdióban, a süket szobában, letolt nadrággal mutogatja a borotvált hátsóját a jelenlévő Nightchild-os és nem Nightchild-os vendégeknek, ezzel olyan seggszagot hátrahagyva, amit napokon át sem lehetett rendesen kiszellőztetni. (Konkrétan emlékszem, hogy itt Feri azt írta, hogy a többiek csak néztek, ez a Sziszi vajon "mit szívott... fel...")
- aki egy egész napos klipforgatás után berohant a WestEndbe, hogy feltöltse telefonját, majd pár óra elteltével, míg a többiek fáradtan, dideregve kint a hidegben vártak rá, megjelent egy új kabáttal, szokásos viccesfiú stílusában röhögve és szarva az elcsigázott emberek értetlenkedésére.
- aki ott csalta barátnőjét, ahol tudta, miközben a "barátság" címere alatt arra kényszerítette Nightchild-os kollégáit, hogy falazzanak neki.
- aki Fanka édesanyját szidja, akinek aztán végképp semmi köze fia kapcsolatainak megromlásához. Ez az édesanya Siskának, amikor Kecskeméten aludt, megágyazott, enni adott. Később Siska azon a helyen maszturbált...
- aki az a tipikus gyári munkás, aki sokakkal együtt csak egy utolsó robot, de mihelyst vége a műszaknak, napszemüveg, Devergo dzseki, igazi gigolo stílus, és játssza, hogy ő igenis Valaki. A gond csak az, hogy a valóságban egy tanulatlan egyszerű szakmunkás, aki szánalmas módon többnek mutatja magát...
- aki a Salátamagazin rádióműsorban annyira nem tudta moderálni magát (nem egy alkalommal), hogy azzal a műsor további jövőjét kockáztatta, Fankának nem kis kellemetlenségeket okozva.
 
És még sorolhatnám, ha eszembe jutna, de a seggmutogatós, másokraszarós, narkós, megcsalós, várakoztatós faszparaszt példáiból ennyi is elég talán. Egyetlen tényt hagytam csupán a végére...
 
Bevett szokás a rapzenében, hogy néha egyesek összeugranak, és egymásnak, vagy egymás ellen üzengetnek számaikban. Siska ugyanezt teszi, FankaDelit nem egyszer és nem egy számban elküldte már a kurva anyjába. Ami, mondjuk azt: még "rendben" is van, ha haragszik rá, miért ne tegye. A gond csak az, hogy mindezt indokok nélkül teszi! Egy félsor magyarázatot nem ad rá, hogy Fankát miért tartja genny embernek. Egy félsor magyarázat nincs arra, hogy Ő mitől jobb. Újabb félsornyi magyarázat arra sincs, hogy mi volt a kiváltó ok egyáltalán, amiért szitkozódik. Siska, jóparaszthoz méltóan csak káromkodik, káromkodik, káromkodik... de érvet, indokot, magyarázatot nem tud felhozni. Káromkodni könnyű, MÉG EGY PARASZT IS TUD, de az érvek ott, ahol a legjobban szükség lenne rájuk, elmaradnak. Siska, EZÉRT, a Tiedet...

komment

Címkék: itthon

süti beállítások módosítása