RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Hogyan fussunk be?

2008.03.17. 15:47 :: Rap.Blog.hu

2. rész

 

...Rezső, Taksony és Géza, immáron, mint az Ever Style rapcsapat tagjai napi 3-4 órás fórumozás után rájöttek valamire. Rájöttek, hogy a hip-hop-ban mindenki gonosz. A Megbaszod című (általuk slágergyanúsnak vélt) szám hatására nem kaptak sehonnan dicséretet. Rájöttek arra is, hogy bár mindenki köcsög, valamit mégiscsak kellene tenniük, hogy ha már belekezdtek, legyen sikerük is a rappel. "Most adjuk el magunkat?" - tették fel a kérdést hatszemközt, és nehezen bár, de meghozták a döntést: igen, adjuk el magunkat. Játszunk olyat, ami bár nekünk nem tetszik, Nekik fog.
 
Mivel magyar rap-et ekkor még nem hallottak, úgy döntöttek, utánajárnak, a közönség mire lenne vevő. Regisztráltak a Salátára, onnan is, meg a jól bevált hiphop.hu-ról is letöltötték az újnak titulált mp3-akat. Hamar rájöttek, hogy többféle szerepbe is bújhatnak. Lehetnének például depressziósok, igazságosztók, vagy rímtekerők. A választás nehéz volt, így inkább arra tették voksukat, hogy az iménti sorrendben fognak kiadni lemezeket. Ez az! Így már meg is lett első három albumuk vezérfonala. Mikor ráeszméltek, hogy elméleti síkon már minden tökéletes, csak a gyakorlat nincs még sehol, újra gondolkodóba estek. Kellene háromalbumnyi zene - mondta Tak-S. Az semmi bazmeg a faszomba bazmeg elfogyott a cigi - mondta REZ-idens. A boltos megint ki fog nevetni, hogy még nem múltunk el 18-ak - szomorkodott Geizeer, és ránézett a naptárra: már csak három év, és ki fog szolgálni. Sőt, le is fog szopni! - tette hozzá Tak-S nevetve, mint egy igazi gengszter, és megfeszítette 22 centis bicepszét. Ekkor jöttek rá először, hogy a rapkarrier nehezebb, mint gondolták volna három hete.
 
Ismét a fórumra mentek, hogy megtudják, hogy lehet zenét írni. REZ-idensnek rémlett, hogy vannak erre programok, csak a nevüket nem tudta. A megfelelő információk birtokában nem telt el két nap, és már gépén volt a megváltás. Beindult hát a zenegyár. Naponta ontotta magából az újabb beat-eket, melyeknek többsége igazából csapattársainak sem tetszett, de jobb híján, megfelelő önszuggeszció mellett mindannyian megkedvelték ezeket a fura dallamokat. Mindemellett, a szövegírás is folyamatos volt, néha a rímek is egész frappánsra sikeredtek: kurva/durva, életem/lételem, sztájlom/párom. Amik nem jöttek össze ennyire jól, azokat sem radírozták ki, hanem beletörődtek: lesz még jobb is, hiszen ez csak a kezdet.
 
Ahogy telt az idő, véletlenül már négy albumra is összegyűlt a zene és a szöveg. Ekkor úgy döntöttek, nem vesznek új mikrofont, hanem egy IGAZI stúdióba mennek felvenni az első lemezt.
 
Vége.
 
 
...hogy miért itt van vége? A folytatást mindenki ismeri. Az idők folyamán az Ever Style-ok, Tak-S-ek, DJ REZ-idens-ek, MC Geizeer-ek elszaporodtak. Mára belepték az egész világhálót. Több százan vannak. Fent vannak a Salátán, a hiphop.hu-n, myspace oldalaik vannak. Befutottak. A közönség tudatalattiába férkőztek. Úgy hallgatja őket több ezer rapzene rajongó, hogy nem tudják, hogy ez is csak ugyanúgy Ever Style, mint azRegisztrálj! Tölts le! Ingyen számok, EP-k, LP-k Magyarország nagylátogatottságú hip-hop oldalairól. Neked pedig ez tetszik, mert ezen oldalak szerkesztőinek érdeke, amely vezető hírként közli le a legújabb Ever Style kiadványokat, úgy diktálja, hogy tetszen...

komment

Címkék: filozófia

süti beállítások módosítása