RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

A rappereknek nehéz - hát nem érted?!

2008.03.27. 12:00 :: Rap.Blog.hu

A rappereket senki nem érti meg. Senki. Anyu, apu, osztálytársak, tanárok, rokonok, az emberek az utcán, a sofőr, a kaller, a rendőr, a pilóta. Keksz. Senki.  Ez az alapfrusztráció. Eredete két okra vezethető vissza. Egyik, hogy a rapper, az rapper. Nem kell túlbonyolítani. Aki ezt nem érti, az egy hülye fasz. Mi nem világos? Rap - rap. Ennyi. A másik ok, hogy ha már az emberek az elsőt nem értik meg, miért ne legyen különc a rapper, úgyis tök' mindegy. A rapper tehát elkezd különcködni, mert ha már a rapperségét meg nem értő nemrapperek azt sem értik, hogy ő rapper, akkor miért ne lehetne még extrémebb módon "más", mint a többi. (Nem, nem homoszexuális értelemben, bár 50 Cent óta ugyebár semmin nem lepődünk meg.) A rapper tehát alaprapperségét megfűszerezve azáltal, hogy még egyedibb és érdekesebb módon külön akar válni a társadalomtól, ügyködni kezd azon, hogy feltűnési viszketettségét kielégíthesse. Itt jönnek képbe az óriás nadrágot, óriás pulóverek, és a korábban már említett sapkák. Esetleg, a - szintén korábban már említet - bizsuk.
 
A rapperek, minden mindegy alapon (azaz, mivel úgyis utálják "ők" őket, akkor miért ne utálhatnák még jobban?) szeretnek bunkó módon viselkedni. Nem úgy bunkón, hogy nem adják át az ülőhelyet a néniknek a villamoson, bár benne van ez is, hanem inkább úgy bunkón, hogy debilként. Értelmi fogyatékosként. Bután. Ostobán. Együgyűn. Melyek megnyilvánulása a hangnemben, a hangerőben, és a használt szavak szűkösségében nyilvánul meg. Teljesen lényegtelen, hogy elit iskolába, vagy egy egyszerű szakmunkás képzőbe járnak, a hangsúly azon van, hogy lázadni kell. Lázadni a világ ellen, ami nem érti meg a rappereket. A lázadás megfigyelhető a tapló viselkedésben, beszédben, kinézetben.
 
Viselkedés. Beszéd. Kinézet. Felszáll a buszra három ordítozó, káromkodó, bőgatyás, hátrafordított baseball sapkás gyerek, akik végigugrálnak az utasok között. Az egyik tán még el is kezd rappelni, hisz' miért ne tehetné meg. "Ez a kib*szott k*rva / a f*szomat szopja..." Az iskolatáska (már, amelyiken van) össze van tegelve. A cigit még azelőtt gyújtják meg, mielőtt a következő megállónál az ajtók kinyílnának. Irány a bolt. Sörér'. Mi másért. A sör KELL. A sör az jó. A sör az fontos. Úgy, mint a cigi. Kell. Azért kell, mert egyrészt vagányság van, mindenki láthatta már a buszon is. Másrészt sok a probléma. Depresszió. Megcsalt az a kis ribanc. Meg akar buktatni az a vén róka. Anya soha nem ad pénzt. Meg amúgyis: nem vagyunk megértve! Hát nem érted?? A rappereket senki nem érti meg! Gyerünk, rúgjunk be, úgy majd megértenek...

komment

Címkék: filozófia

süti beállítások módosítása