RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Köszönet az Abszolút Rádiónak

2008.09.10. 10:00 :: Rap.Blog.hu

 

Még ha az unalmas munkát illik is nem unalmasnak nevezni, azért azt senki nem tagadhatja, hogy bárhol is dolgozik, akadnak olyan percek-órák a munkahelyén, amikor jól esik egy kis kikapcsolódás, vagy szimplán valami segítség, melynek hatására könnyebben végezhetővé válik tevékenysége. Munkahely jellegétől függően mindenkinek mást és mást jelent ez a kikapcsolódás. Tapasztalt kőművesek ilyenkor szoktak fütyülgetni a lányoknak az állványról, a rendőrök elmenni egy fánkért és megmutatni oldalukon elhelyezkedő tiszteletet parancsoló gumibotjukat a kiszolgálócsajnak, a sörhasú főnökök pedig ilyenkor kufircolnak előléptetésre vágyó titkárnőjükkel. A magamfajta dolgozónak, akinek az irodájában szigorú adatbiztonsági követelményeknek kell megfelelnie minden számítógépnek, a felsoroltaknál jóval kevesebb és tartalmasabb alkalma van a kikapcsolódásra. Az emeleti iroda ablakából értelmetlenség lenne fütyörészni, az aluljáróban nem árulnak fánkot, és... na de mindegy.
 
Marad tehát a számítógép, és az internet. Már, ha sikerül egy olyan internetes oldalt találni, ami nincs központilag letiltva. A hivatkozott adatbiztonsági okok miatt az is megeshet, hogy bár az url bejön, de egyes részei nem jelennek meg, nem működnek, vagy nem jól működnek. Így, ha például rádiót szeretnék hallgatni, ráadásul: rap rádiót, többszörös akadálypályával kell szembenéznem.
 
Egyik, hogy nem minden rádió játszik rapzenét. Másik, hogy nem minden rapzenét játszó rádió honlapjának betöltése/hallgatása van engedélyezve. Harmadik, hogy, még ha engedélyezve is van a raprádió netes felületének betöltése, nem biztos, hogy a műsor hallgatásához szükséges lejátszó telepítve/engedélyezve van a PC-n.
 
Ezeknek a kritériumoknak megfeleltetve sikerült eljutnom az Abszolút Rádióig. A szlogen szerint ez "az egyetlen fekete zenei rádió". Korábban nem ismertem, így hát bízván a csábító szavaknak, ráfüleltem. Legnagyobb meglepődésemre Grandmaster Flash-től kezdve Easy-E-n át Das EFX-ig több olyan klasszikust is hallottam már az első nap, amely csapatok egyes számainak lejátszásához igen csak nagy bátorság szükségeltetik. (Elég, ha csak a 2 Live Crew egyes nőkhöz/nőkről írott számaira gondulunk, de írhatnék a gangsta rap képviselőiről is.) Igaz, nem minden zene rap, s nem minden rapzene jó zene - legalábbis az én Eve-től okádó személyemnek. De ettől függetlenül a régebbi funk, vagy mai R'n'B slágerek mellett nem csak néha, hanem meglehetősen sokszor játszásra kerülnek olyan dalok, amelyektől libabőrös leszek. Lehet kultúrálódni, zenékkel ismerkedni, hiszen az on-line felületen folyamatosan nyomon követhetőek az éppen pörgetett dalok címei is. Ez tehát az a rádió, amely még szigorú adatbiztonsági és egyéb technikai korlátok között is nálam lejátszható, ezzel lehelvén életet belém, mikor épp herótom van a munkámtól. Köszönöm.

komment

Címkék: itthon

süti beállítások módosítása