RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Szerelmes rapszámok?

2008.11.15. 21:32 :: Rap.Blog.hu

 

Sziasztok, Vagányok!
 
Ez a cikk most nem Hozzátok fog szólni, kik szerint a nő csak egy dologra jó (plusz takarítás, esetleg). Messziföldön híres reppmacsók vagytok, ez egész biztos, és már az is egyfajta kéjes érzést válthat ki bennetek, ha egy rapszámban háromnál többször hangzik el a bűvös szó: bics. Csak azt nem értem, ha tényleg csak a szex köll, miért nem vesztek egy guminőt?? Ugyanúgy van rajta 2-3 lyuk, maximum nem takarít, de hát ezt az opciót eleve zárójelbe tettük! Szóval, ha már ilyen tapló kukik vagytok, akkor ezt az irományt ne is olvassátok tovább. A bé verzió, hogy a figyelmeztetés ellenére továbbolvassátok, majd jókat röhögtök, és azt kérdezitek: mi ez a nyáladzás? Nos, kedves gyerekek, ez a szemetekben nyáladzásnak minősülő témakör a mai napon a szerelem lenne.
 
Adott ugyanis, hogy a munkahelyen kap az ember egy Youtube linket. Merthogy, épp ismerkedik egy lánnyal. Na most ez a lány, vélhetően enyhe célzásként elküldi ezt a linket, ami egy videót fed, mely "I'm yours" címmel egy aktuális popslágert tartalmaz. Erre ugyebár illene reagálni valahogy, de a "köszi, ez jó" túl snassz lenne (ráadásul nem is őszinte), így a címzett, aki mellesleg nem szereti a popzenét (ez volnék én), elkezd kutakodni a Youtube-on, hogy stílszerűen viszont küldhessen egy számot. Egy rapszámot. Egy szerelmes rapszámot.
 
...mint derül égből, ekkor következik az, amit - ha már a munkahelyet emlegettem - mi csak úgy mondunk: szopó. Ugyanis mi a választék? Szerelmes rapszám, hm, szép álom. Egy Eminem feljön, nadehát Eminemet mégsem lehet bedobni, nála a lécet illene magasabbra tolni. Tovább: akad pár LL Cool J, jó-jó, de... de azért a "nagyon megdugnálak", vagy az "ú bébi görl" kezdetű, amerikai gettóromantikát mégsem egy európai "I'm yours"-ra kellene válaszként küldeni. Következő ötlet: mi lenne, ha Method Man és Mary J Blige közös, rekord hosszúságű címmel rendelkező számára, az "I'll be there for you / You're all I need to get by"-ra esne a választás? Negyedórás kutakodást követvén, jobb nincs mottóra építve, végül ez marad(t). A hatás persze elmaradt, mert hát ez már csak ilyen; hiába a szépen éneklős refrén, azért egy dromedár zenei alapra komponált rap, valamit popzenéhez szokott magyar fülben Method Man hangja nem vált ki romantikus életérzést. Aki tehát szerelmes rapszámmal szeretne kedveskedni, célozgatni, kapcsolatot építeni egy lánnyal, az jobb, ha már csak gondolati szinten is elveti az ötletet, és inkább meghívja egy teára, hogy személyesen mondhassa el neki, hogy én ott leszek neked / Te vagy minden, amire szükségem van a boldoguláshoz.
Vagy valami hasonlót...

komment

Címkék: filozófia

süti beállítások módosítása