RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

UK

2010.05.10. 21:14 :: Rap.Blog.hu

 

...blog olvasók!
 
Kiköltöztem Angliába, Londonba, előre láthatólag nem tudom, hány évre. Ahogy eddig, úgy most sem áll szándékomban részleteket megosztani, másokat untatni életem történetének privát hátterével kapcsolatban, így csak rebblogilak pár szót.
 
Az angliai rapélet meglehetősen sok szegmense még megfejtendő misztikum számomra, azonban pár meghökkentő tény hamar világossá vált.
 
Egy.
Itt a rapperek nem haverkodnak skinheadekkel. De még csak a repperek sem.
 
Kettő.
Az írott rapsajtó nem, hogy néha döcög, hanem már négy újságot is láttam, mely rappel foglalkozik. Ebből az egyiknek a címe igen sokat sejtet: Weekly Hip-Hop.
 
Három.
Az eddig általam hallott angol rap mondanivalójában és érzelmek tekintetében őszintébbnek tűnik, mint az amerikai, azonban instrumentális és előadás módbeli színvonalát meg sem közelíti a magyarnak. Nem hagy nyugodni, hogy tényleg ennyi az annyi, így a jövőben folyamatosan újabb és újabb albumokat igyekszem végigfülelni, hogy legyen miről mesélni.
 
És végül.
A Rap.Blog.hu jövője?
Szeretném folytatni, azonban a magyar események és közeg hiányában elképzelhető, hogy helyenként más irányba fog haladni az oldalam. Magyar lemezek ugyan eljuthatnak hozzám, de emberek, koncertek, jártamban-keltemben észrevett megjegyzések, magyar viszonylatukban valószínűleg kevesebbek lesznek. Biztos azonban az is, hogy a RapBlog domainje nem fog .co.uk-re változni, így akinek eddig tetszett, vélhetően ezután is szeretni fogja írásaim. Ahogy egyik fekete kolléganőm mondaná: Ájll kom bákk!

komment

Címkék: hazabeszélés

süti beállítások módosítása