RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Raptestvériség 10 évvel ezelőtt

2009.04.19. 12:16 :: Rap.Blog.hu

 

Életem legelső, nem házibuli jellegű, hangulatú és lélekszámú rapbulija Kalocsán került megrendezésre. Az évszám talán 1999 volt, de maksz kétezernél semmiképp nem több. Abban a két napban, mint rutintalan országjáró, teljes mértékben a rapsorsra volt bízva életem. Térkép nélkül (ha még nem múltál el 12: térkép az, amit ma úgy hívnak: GPS), hátizsákban párizsis és szalámis szendvicsekkel, vonattal közelítettük meg Kalocsát. A többes szám úgy jön, hogy a raptestvéri összefogás és szeretet jegyében nem külön-külön kis klikkekben, hanem mindenki, aki rapper volt, egybegyűlve utazott. Útközben, amiképp a létszámunk, úgy a tekintélyünk is nőtt. Legalábbis, mi ezt gondoltuk. Ennek kapcsán és jogán egy-egy rapvonat viszonylag hamar összetegelődött, mi meg örültünk neki, hogy lám, kedves testvérünk, testvéreink milyen tehetséges firkászok.
 
Megérkezvén Kalocsára és belépve az irtózatosan büdös kocsmából vagy mifaszból kialakított rapkultúrházba, a raptestvéri szeretet tovább nőtt bennem, hiszen közel két-háromszor annyian lettünk az ott már korábbról jelenlevőkkel együtt, mint ahányan addig utaztunk. Rögtön megismerkedhettem az egyik szervezővel, meg valami helyi jófejarccal. Ezek kötelező jellegű, de őszinte kapcsolatépítéseknek számítottak, hiszen muszáj volt tisztázni, hogy ki szerint R.I.P. 2Pac, és ki szerint nem. Csámcsogtunk még egyéb raptémákról is, mint az összefogás jelentőssége, meg, hogy miért is egy nagy család az összesmindenki, aki rapper.
 
Relaxált, meditált, alfába lement állapot kerülgetett, mikorra felfogtam: lelki békére találtam mind a körülbelül százhúsz emberben, akik ott voltak. Hiszen: össze vagyunk fogódva, testvérek vagyunk, meg ahogy "valami" ROD nevű csapat is reppezte: a család... a család... az a fontos! Ez meg is tette hatását, és a továbbiakban akárhány emberrel megismerkedtem (meg lettem megismerkedtetve), nem csak kézfogással, hanem öleléssel egybekötött vállveregetéssel tudattuk egymással, hogy písz. Csodálatos szeretet és nyugalom vett körbe. Vakon kiálltam volna bármelyik testvéremért, ha úgy hozza az élet, hogy az ellenség (???) megjelenik.

 
Aznap este ellopták a színpad mellett "nyugodtanitthagyhatod" helyre tett kabátomból a kalkulátorom; két pajtás a parkolóban nem tudott megoldani szóban egy konfliktust; a szervezők pedig bejelentették, hogy a korábbi és mostani balhék miatt nem rendeznek több bulit.

komment

Címkék: nosztalgia

süti beállítások módosítása