RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Deniz

2008.01.06. 19:02 :: Rap.Blog.hu

Deniz... gyakorlatilag ő "A" kazincbarcikai megtestesült reppalkoholizmus. Eredetileg "rapalkoholizmust" akartam írni, csak közben rácsaptam ujjamra, mely tévútra jutott: ejj, hiszen Fanka után... bocs: Deniz után... bocs: ki után? szabadon már nem csak viccből, hanem komolyból is úgy írjuk: repp.

Deniz jól rappel. (Azért is "a"-val, ha úgy akarom.) Az első EP-je (vagy mije) könnyen felejthető kutyakaki. Persze a hiphop.hu tetőtől talpig felnyalta ezt is, kint volt a főoldalon, unalom, bored, snassz, sablon, gyenge muzsika. Nagyon gyenge. Illetve: nem is! Egy alap erejéig ütős, de mind a hét vagy a nyolc vagy a hány: egyforma volt. Nagyon egyforma.

Telt-múlt az idő, és a kis Denizből nagy Deniz lett, str8 out from tha muthaphuckin’ Kazincbarcika, egészen a Night Child-ig. No, ez jót tett neki, nem kicsit, nagyon. A "Repp tiszta szívből" élő egyenes adásban mutatja be kazinci életet, az alkoholizmustól kezdve az alkoholizmusig. Megfűszerezve depresszióval, életnagykérdéseivel, rap-boncolgatással, miegyébbel. Kellemes, komolyan. A mai napig szívesen hallgatom, kocsiban egyenesen üt, bár ott a szöveg nem mindig vehető ki tisztán. Ez nyilván csak a 300 wattos mélynyomó miatt van, hé, de akkor hogy hangzik ez egy koncerten? Mindegy... Kitérdekel. Szóval a "Repp tiszta szívből" valóban üt, vegyétek, egyétek, rendeljétek, de le ne töltsétek, mert akkor nem lesztek haverjai a Deniznek, nyehhe.

A folytatás? A Salátamagazinon 2007 Karácsonyán megjelent "Aki most mindent visz" című hír egy nagy kérdőjelet rajzolt a fenti bekezdés létjogosultsága (dicsőítése, nyalása, pedig tényleg így van) mellé.  Ugyanis Deniz ezzel a lemezzel szart sem visz, maximum az ős EP hangulatát vissza. Oké, beszól rajta az Eckünek (teljesen jogosan), meg a szokásos feeling... de ez most már, így már, habár... de kevés. Dénesnek többet kell nyújtania legközelebbi nagy lemezén, mert a "Bemelegítés EP" egy lépés hátra a "Repp tiszta szívből"-höz képest.
Hajrá Deniz, szedd össze magad!


 
Bréking nyúz: 2007. jan. 06. Deniz kilépett a Night Child-ból. Mostmilesz.

komment

Címkék: itthon

süti beállítások módosítása