RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Hogyan fussunk be?

2008.03.08. 15:41 :: Rap.Blog.hu

1. rész
 
Géza, Rezső és Taksony régi jó barátok, már kiskorukban, három évvel ezelőtt is közösen nézték délutánonként a rajzfilmeket, és építettek Lego-ból várat. Manapság a zene szeretete köti össze őket, hiszen lassan-lassan másfél éve annak, hogy az első New York-os sapkát Rezső és Géza megvette. Taksony L.A.-eset vett, és mivel a hiphop.hu fórumán olvasták, hogy az east coast meg a west coast nem fér össze, így két napra össze is vesztek. Szerencsére, a harmadik napon ugyanabban a fórumban olvastak a hip-hop összetartás fontosságáról is, így negyedik napra eljött a béke ideje, és közösen mondták ki: peace. Azóta, mikor V-t formáznak mutató és középsőujjukkal, tudják, és emlékeznek, hogy őket semmi nem választhatja el.
 
Egy nap elhatározták, hogy ha már rapperek, nem csak hallgatniuk, hanem tenniük is kellene valamit a hip-hop kultúráért. Rezső le is töltött gyorsan egy Busta Rhymes instrumentalt, és úgy döntöttek: erre fognak gyakorolni rappelni. A probléma az volt, hogy nem volt szövegük, így felmentek a fórumra rögtön, hogy megnézzék, ez esetben mit lehet tenni. Találtak is egy tagot, aki hirdette, hogy vállalja alapzenék írását. Megkérdezték, eladó szöveg lenne-e. Igen egyértelmű választ kaptak, megsértődtek, és úgy gondolták, ha már senki sem segíti őket, akkor megírják ők maguk első szövegüket, méghozzá az ellen, aki nem volt hajlandó nekik szöveget eladni. Összeszedték minden tudásukat, és Megbaszod címmel felvették Rezsőéknél első számukat.
 
Nagy volt az öröm, Rezső pedig elhatározott két dolgot. Az egyik, hogy vesz egy másik mikrofont, mivel az MSN-hez használt headset sokszor torzít, ha belekiabál. A másik, hogy ha már elkapták a lendületet, ideje híresnek lenni, a világnak a felvételt megmutatni, és jól befutni vele. Összehívta hát a csapatot, és egy kora őszi délutánon fél rekesz sör és két doboz cigaretta társaságában megvitatták születendő rapcsapatuk jövőjét. Először kitalálták, mi legyen a nevük. Így lett Gézából MC Geizeer, Taksonyból Tak-S, Rezsőből pedig (mivel ő szerezte a Busta Rhymes instrut) DJ REZ-idens. Második lépésként hosszas töprengés eredményeként megalkották a csapatnevet: Ever Style. Harmadik fázisként pedig feltöltötték az UW-re a számukat, majd két nap múlva az ATW-re, mivel az UW törölte.
 
Úgy érezték, az emelkedés még csak ekkor kezdődött, így rákapcsoltak, és hiphop.hu-s fórumozóknak megmutatták remekművüket...

 
 
- folyt. köv. -

komment

Címkék: filozófia

süti beállítások módosítása