RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Testament Rec.

2008.04.19. 19:22 :: Rap.Blog.hu

A Testament Rec. tagjaira illik az a közhely, mely szerint mindegyikük "egyéniség". Azzal a hozzáfűzéssel, hogy ez igaz is. Riddler és Spine olyan hangok a hazai hip-hop zenében, melyek nélkül kevesebbek lennénk. Altare-t nehéz megérteni, nem kis koncentráció szükségeltetik szövegei emésztéséhez, szintúgy, mint Pheta esetében. A "fődobos", TM, pedig az "abszolút hang". Sokak szerint DMX utánzat, amit - valljuk be - nem alaptalanul állítanak, elég, ha csak a korai Fürkésző Elemek számokban nyújtott versszakaszaira gondolunk. Ettől függetlenül még mindig több élet, érzelem, és erő van az előadásmódjában, mint néhány magát eredeti stílusúnak nevező honi MC-ben.
 
 

 
A Testament Rec. tagjait - nem titkoltan - a közös hit, a vallás köti össze. Ez a magamfajta ateista embernek nem kicsit felállítja a szőrt a hátán, ám aki meghallgatja, hamar rájöhet, hogy korántsem hittérítő rapzenéről van szó. Tisztelet illeti a tagokat, amiért saját meggyőződésüket, hitüket, világnézetüket csak megosztják hallgatóikkal, de nem erőltetik rájuk. Bizony, ez nem hittérítő hip-hop, így aki a vallás(i fanatizmus)tól hányingert kapna más esetben, az kellemesen csalódva fülelheti végig AKÁRMELYIK albumot.
 

 
A Testament Rec. gyengepontja a zeneírás. Sajnos a sampler hip-hop-on még nem sikerült túllépniük. Csak reménykedem, hogy autodidakta módon előbb-utóbb fejlődni fognak még, vagy hosszabb távon többet működnek együtt majd olyan zeneírókkal, akik eddigi gyenge instrumentáljaik helyére ütősebb alapokat rakhatnak. Így lesz teljes a Szövetség.

komment

Címkék: itthon

süti beállítások módosítása