RapBlog

Rapgondolatok, rapcikkek, rapkritikák.

Kontakt

kriptha kukac freemail pont hu

Zenebolt

Rendelj raplemezeket! Előadó vagy zenekar neve:

Numero7 - Online Zenebolt

Tehetség kutat ás

2008.05.10. 15:46 :: Rap.Blog.hu

T-Dog: aki, ha "egyedül" van és ásít, akkor is a szája elé teszi a kezét. Igazán illedel-mes! Fogmosáshoz a hátrafordított baseball sapka elengedhetetlen, persze mindez fogkrém nélkül, hogy lehessen közben rappelni. Ha már rappelés, akkor természetesen a kádban is, sapkában, nadrágban, víz nélkül - igaz, mi, nézők, lehet, hogy még így járunk a legjobban. A tehetségnek természetesen itt még nincs vége, a videoklipp példázza, hogy T-Dog BÁRMILYEN helyzetben tud szövegelni, akár még egy intenzív súlyzózás közepette is! Balesetveszéllyel mit sem törődve, a rúd végén himbálózó súlytárcsákat nem fogja le szorítókkal, és a 12 kilós bicepszezés közben is csak darál, és mosolyog, mint egy igazi testépítő egy igazán kemény edzés közben! (Ez alatt a szövegben százkilós súlyokról tesz említést, aminek persze lényegtelen, hogy halvány jele sem mutatkozik aszott testén.)

 
T-Dog

Rappaz: bár a név többesszámra enged következtetni, egyetlen személyt láthatunk és hallhatunk a klippben. Míg az előző videóval a "rappelés extrém helyzetekben" fejezetet vettük át, addig itt a különböző stúdió-technikai trükköket tanulmányozhatjuk. Rögtön, a 42. másodpercnél meg is vizsgálhatjuk, miképp kell egy keverő potiját fel-le húzogatni. Ezután bemutatásra kerül egy mikrofon a szoba közepén, illetve kiderül, hogyan kell egy fejhallgatót fel, majd azonnal levenni. Természetesen a számcímhez hűen ("Ez most kemény lesz") mindezen műveleteket végigmosolyogva. Bezony. A keményítés ez után következik: a szoba közepén kalimpáló, érthetetlenül hadaró Rappaz személyében, aki mögött aranyosan ott lóg a teszkógazdaságos villanyÉGŐ. Az egész. Hiába a végén a középsőujj mutogatás...

 
Rappaz

Végezetül egy kis romantika Tibi G előadásában. Aki a név hallatán nem röhögi el magát, tekintse meg az embert magát! A technikai akadályokat könnyedén kezelték a forgatás alatt: fülhallgatóval a fülben mutatkozik a srác egyes helyszíneken. Vagyis, onnan kapja a zenét, ami nem gyenge amatőrségre vall. Mindezek ellenére, legalább a szöveg tiszta, nem úgy, mint Rappaz esetében. Így akár még egy süket ember is hallhatja, ahogy a "haverEK"-ről rappel Tibidzsí, meg, hogy a májk a kézben... Mindegy, a "megszeppent fütyi" tekintet kárpótol mindenért,  vagy akinek ez nem lenne elég, figyelheti az aszinkront, ami annak ellenére kíséri végig a videót, hogy ugye: fülhallgatóval a fülben történt a felvétel.

 
Tibi G

komment

Címkék: itthon

süti beállítások módosítása